Inici | Àrea Privada | www.academia.cat | Contacte | Avís legal
Risc d'errors de dosificació de la solució oral de Keppra (levetiracetam)
Publicada el 17-11-2016

L’AEP (Asociación Española de Pediatría) ha difòs socis un comunicat del laboratori UCB Pharma S.A. que d’acord amb l’Agència Europea de Medicaments (EMA) i amb l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) informa que s’han notificat casos de sobredosi accidental amb Keppra (levetiracetam), en presentació de 100mg/ml solució oral.

La majoria dels casos s’han donat en nens entre els 6 mesos i els 11 anys d’edat.  La utilització de dispositius de dosificació inadequats (per exemple fer servir una xeringa  10 ml en lloc de la de 1 ml, el que ha portat a l’administració d’una dosi 10 vegades superior de medicament) ha estat identificada com la causa més important d’aquest  problema de seguretat.

Es per això que es recomana que els metges prescriguin sempre la dosi en mg, amb la seva equivalència en ml, en base a l’edat i pes del pacient, i que en cada prescripció aconsellin al pacient com mesurar correctament la dosis prescrita.

A més, en cada prescripció els metges haurien de recordar als pacients i/o cuidadors que només facin servir la xeringa que es proporciona amb l’envàs junt al medicament i que per evitar confusions posteriors s’aconselli llençar aquesta xeringa un cop el flascó estigui buit.